Zamieszczone przez kmink
( 02) wymiana paska rozrządu
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez kminkod roku modelowego 2007 włącznie pasek rozrządu w silniku BXE wymienia się co 150tys km
Nigdzie nie jest napisane że serwisant z ASO patrzy na pasek i decyduje - bo niby jak na oko ma określić czy ten się nadaje do wymiany czy tez nie?Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkigdzie nie jest napisane że serwisant z ASO patrzy na pasek i decyduje - bo niby jak na oko ma określić czy ten się nadaje do wymiany czy tez nie?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoZamieszczone przez AdamBMasz w punktach przeglądowych kontrolę stanu paska rozrządu od chyba 90kkm co przegląd
Jeśli administracja potraktuje to jako formę piractwa bądź łamania prawa, to proszę o usunięcie załączników :diabelski_usmiechPozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkdo roku modelowego 2006 włącznie pasek rozrządu w silniku BXE wymienia sie co 120tys km
od roku modelowego 2007 włącznie pasek rozrządu w silniku BXE wymienia się co 150tys kmPOZDRAWIAM AWIATER
było: 105 KM i 249 Nm
mod1: 131 KM i 335,7 Nm
mod2: 147 KM i 352 Nm:-)
i stówka pękła
Nowa miłość:
XL 1000 Varadero
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AwiaterTak więc polecam kolegom wymianę po 90 tyś.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Sprawdzenie stanu paska
Od niedawna mam OII 1.9 BXE, sprowadzona była z Holandii, w książce jest wpisana wymiana paska (przy 108) obecnie jest 116, i nie jetem pewien na 100% czy rzeczywiście był wymieniony.
Chciałbym sprawdzić czy jest założony nowy, ale nie za bardzo wiem jak się dostać do niego, czy sam dam radę, czy lepiej może do aso podjechać lub jakiegoś mechanika?
Komentarz
-
-
Ja bym wymienił, w książkach wszystko może być napisane, a jakbyś brał się za rozbieranie rozrządu w celu obejżenia czy jest wymieniony na nowy, to podejżewam, że jest tyle samo roboty jak przy wymianie, bo raczej innego dostepu tam nie ma. Więc jeśli chcesz jeździć bez obawy, że Ci strzeli pasek to wymień. Podglądałem mechanika jak to robił, to uwierz, że jest tam trochę rozbierania, począwszy od koła, nadkola, wszelkiej maści rurek i plastików.POZDRAWIAM AWIATER
i stówka pękła
Nowa miłość:
XL 1000 Varadero
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftWystarczy obudowe sciagnac, ktora jest na zatrzaskach jak dobrze pamietam i zobaczyc czy jeszcze jest napis na pasku, bo czasem schodzi po kilkuset km, a czasem jest dlugo.POZDRAWIAM AWIATER
i stówka pękła
Nowa miłość:
XL 1000 Varadero
Komentarz
-
-
Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości lub obawy to wymień. Zawsze profilaktyka bardziej się opłaca niż leczenie. Ja w swojej wymieniłem rozrząd 10000 km wcześniej przy okazji dużego wiosennego serwisu. Proponuję też wymienić pompę wody, wszystkie napinacze i rolki. Po takiej wymianie jest wyraźnie odczuwalna poprawa pracy silnika. Pozdrawiam.Pawel Octavia 1,9 TDI COMBI 2001 AUTOMAT
Komentarz
-
Komentarz